Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
Als u failliet wordt verklaard, beheert de curator uw vermogen.

Curator Als uw bedrijf failliet is, kan de curator besluiten om uw bedrijf te liquideren. Een amendement voor schrapping van de eerste bepaling is uiteindelijk ingetrokken. De curator houdt aan de afwikkeling van het faillissement 50. Het is natuurlijk heel vervelend dat er onduidelijkheid is ontstaan. Als u failliet wordt verklaard, beheert de curator uw vermogen. Siemens heeft al een hulpfonds van 35 miljoen euro opgezet voor de gedupeerde werknemers.

De curator wil dit geld opeisen en aan de ruim 1400 gedupeerden uitkeren die aan Van den Berg tientallen miljoenen hebben geleend. Hiermee kan online een stemadvies voor de Kamerverkiezingen van 22 november worden opgevraagd. De curator had tweederde deel van dit bedrag voor zichzelf gereserveerd. Dit laatste is overigens ook van toepassing op pleegouders. De wet bepaalt niet wie als bijzondere curator benoemd kan worden.

De curator is dan bevoegd om het beheer te voeren over de onderneming. Prager hoopt met de drastische ingreep de resterende 1150 arbeidsplaatsen veilig te stellen. De ontslagen zijn nodig om het bedrijf ook nog na begin volgend jaar draaiende te houden, aldus curator Martin Prager donderdag. BenQ nam het onderdeel vorig jaar over van het Duitse technologieconcern Siemens.