Schuldeisers

Hoe je ze te vriend ťn buiten de deur houdt!

schulden
Begeleiding van studenten eerste kandidatuur aan de K.

Psychosociale Begeleiding Begeleiding van studenten eerste kandidatuur aan de K. Onderwijsraad opgericht die zich buigt over de problematiek van de begintermen. Sommigen hebben geen al te grote psychosociale problemen en zijn psychisch voldoende sterk om zelf het initiatief met de hulpverleners te nemen. Het federale opvangcentrum Charleroi voor de provincies Namen, Henegouwen, Waals-Brabant en het Franstalige Brussels Hoofdstedelijk gewest. In bepaalde gevallen kan de begeleiding interdisciplinair worden uitgevoerd. Dit kan samnegaan met een wat langer verblijf in residentiŽle opvang.

De samenwerking met Querido Psychiatrische Thuiszorg zal er in bestaan om via goede afspraken een aflijning te maken tussen de psychiatrische thuiszorg en de ambulante thuisbegeleiding van MozaÔek. Wat betreft gebruik van lokalen en andere diensten worden de nodige afspraken gemaakt tussen B. Problemen rond studieorganisatie en studieplanning worden doorverwezen naar de algemene studiebegeleiding van het betreffende departement. Verder coordineert deze persoon de werking van de examenombudsen. MozaÔek kan voorzien in een 35-tal individuele begeleidingen.

De samenwerking met de residentiŽle zorg binnen de vzw B. Samenwerking, communicatie en overleg met de centrale diensten i. Dit uitgangspunt is nauw verweven met de begrippen integratie, resocialisatie en rehabilitatie en heeft als doel om heropnames in psychiatrische instellingen te vermijden. Het wil expert zijn in het helpen ontrafelen van de hulpvraag.