Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
Bijvoorbeeld door een advocaat in te schakelen of uw vakbond.

Buro Voor Rechtshulp Voor vorderingen die niet in geld zijn uit te drukken betaald u F 55. Hoe hoog die bijdrage is, is weer afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Het griffierecht bedraagt het voor personen F 315 of voor bedrijven F 630. In deze folders kwam u titels tegen van een aantal andere folders. Voor drie soorten rechtsspraak gelden drie verschillende griffierechten. Anders neemt de rechter uw zaak niet in behandeling. Ik heb de kaart zelf opgestuurd nadat een medewerker van casema dit voorstelde. Bijvoorbeeld door een advocaat in te schakelen of uw vakbond. De adressen van de Raden vindt u achterin deze folder.

Soms ontvangt u van de Raad een voorwaardelijke toevoeging. Inwoners van Amstelveen kunnen met hun vragen terecht op dinsdag bij Sociaal Steunpunt Amstelveen, Groenhof 140, tel. Voor incasso`s van vorderingen kunt u natuurlijk ook een advocaat inschakelen.

Indien geprocedeerd gaat worden en griffierecht verschuldigd is, komt dit bedrag voor uw eigen rekening. Veel gemeenten hebben sociale raadslieden in dienst. Zit u in voorarrest dan krijgt u automatisch een advocaat toegewezen. Daarom is hij van plan om de plaatselijke politiek onder druk te zetten. Voor ondernemers bestaan weer afzonderlijke mogelijkheden. Mensen die daar zelf niet toe in staat zijn, wil hij ondersteunen. Bijvoorbeeld van een aardappeldrogerij, een koelinstallatie, een motorcrossterrein, een spoorbaan.

Er zijn vijf Raden voor Rechtsbijstand in Nederland. Het basis uurtarief verschilt van advocaat tot advocaat. Bij deskundigen zoals bijvoorbeeld een psychiater moet u meestal het uurtarief betalen. Diefstal is een strafbaar feit, dus aangifte doen bij de politie is logisch. Op de wets-en rechtswinkels werken vrijwilligers, vaak juridische studenten. Casema houdt onrechtmatig de smartcard in bezit en maakt zich daarmee schuldig aan diefstal, dus even aangifte doen tegen Casema van deze diefstal is de beste weg.