Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
Dat is logisch, anders kost het de lener handen vol geld.

Geld Schulden Eenvoudige uitleg over de geschiedenis van banking, fractional banking etc. Lijkt me een goed idee om die vage materie eens een keer op een rij te zetten. Een overtuigend verhaal, een goede reputatie, betrouwbaarheid en fatsoenlijkheid, bewezen prestaties in het verleden en goed management zijn niet meer voldoende. In de praktijk zal dit echter nooit het geval zijn. Toen die begon, begon die met een echte eigen goudreserve. In de comments een mailwisseling tussen Patman en DNB. Jij hebt het over reserve vermogen vs uitstaand vermogen. En aansluitend de zapruder bazelen over basel club beginnen. Nou, dat ook weer niet, maar we verplichten je tot niets. Als je gedurende lange tijd niets extra,s hebt kunnen kopen word het lijstje met dingen die je nodig hebt ook langer. Als we echt willen weten hoe het zit, moeten we wellicht Basel 1 en Basel 2 maar eens gaan uitpluizen als die documenten tenminste publiek worden gemaakt.

Voor wie is het bestemd? Bijzondere bijstand is bedoeld voor mensen die moeten rondkomen van een laag inkomen en die noodgedwongen bijzondere kosten moeten maken. Al snel werd die ingeruild voor staatsobligaties, en kon de papieren windhandel beginnen. En verder heb je natuurlijk de bijzondere positie van de nationale bank in relatie tot de staatsobligaties.

Voor mij zelf valt dat wel mee maar soms hebben de kinderen iets nodig wat je dan graag zou kopen. Ook al omdat je allerlei wensen of benodigdheden in je hoofd opslaat. Alleen op een andere manier in het nieuws gebracht. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht. Gezien hun doel om de inflatie te beteugelen kan dat alleen maar als noodsprong worden uitgelegd. Volgens een andere bron is-ie gemiddeld genomen veel lager, namelijk 1,5 1, en komt-ie door het repeteer en optel effect uiteindelijk uit op 10 x de inleg en niet 100 x zoals het filmpje suggereert. Een bank die zijn activa geheel in Nederlandse staatsleningen zou hebben belegd zou derhalve met een zeer klein garantievermogen kunnen werken, in theorie naderend tot nihil. Mijn visie is grotendeels gebasseerd op deze video. Zal wel niet voor niets zo schimmig over gedaan worden. En daar zitten we dan met verhoogde lonen en een miljoen bankzitters. Want ik zeg niet dat ik gelijk heb, maar ik denk het.

Vraag jezelf wel eerst af of de uitgave de lening waard is. Er gaan Amerikaanse bezittingen over in Europese en Aziatische handen.