Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
De coaching bij schulden is uitsluitend individueel te volgen.

Bij Schulden Bij mij ging het anders, ik werd hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor de kosten van de zaak. Amsterdam verlenen wij onze diensten over geheel Nederland. Hier in is meestal vast gelegd wat aan wie toebehoort en dat is bij een gemeenschappelijk huishouden niet het geval. Dan kom je dus in betalings problemen en worden er procedures gestart die helemaal niets kunnen oplossen. In mijn geval gaat het om een huurhuis, het huurcontract staat alleen op mijn naam degene zonder schulden. Een samenlevings contract of een geregistreerd partnerschap is anders. De zaak kon ik nog verkopen aan iemand die het wilde voortzetten, maar als je schulden hebt, dan mag dat niet. Wie een hypotheek voor zijn huis gaat afsluiten, krijgt daarbij in het merendeel van de gevallen een onnodige, verkeerde en meestal ook veel te dure verzekering tegen een of ander onheil in zijn maag gesplitst.

Het probleem was dat bij het aangaan van het huwelijk met mijn zoon hij in gemeenschap was getrouwd en dus ook de lasten kreeg. Volgens de klassiek normen is het voor hen moeilijk om op die leeftijd nog een hypotheek te krijgen. Gelukkig was de autohandelaar zo sportief om de eis tot verhaal bij mijn zoon te laten varen, echter de incassobureau's hadden daar geen boodschap aan en alle kosten die ze daarvoor berekenen liegen er niet om. Onbegrijpelijk dat er niet meer mensen gebruik van maken. Om nog even de vraag van de topic starter te beantwoorden, mijn ex schoondochter had in een voorgaande relatie samen met haar vriend een hoop schulden gemaakt.

Het is nog onbekend of en wanneer er een herdruk komt. Dat leveranciers geld willen zien is natuurlijk normaal, maar dat een leverancier waar ik ruim 40 jaar zaken mee heb gedaan er een gerechtelijke procedure van maakt, dat vind ik absurd. Als iemand geen vast contract had kon hij vroeger wel fluiten naar een hypotheek zonder eigen geld in te brengen. Volgens mij mogen ze geen beslag leggen maar helemaal zeker doe ik het niet. Dit heb ik voor de rechtbank aangevochten en gewonnen, dus dat was dan weer een meevaller. Mijn extra pensioen verzekering en mijn oudedag verzekering werden uitbetaald en ik kon ze gelijk weer tot op de laatste cent inleveren, dus 45 jaar trouw premie betaald voor jan met de korte achternaam. Ook wordt erg vaak een onjuiste hypotheek geadviseerd. Verder was er een huurschuld en energie schuld op het adres waar zij had gewoond en nog een aantal bestellingen oa.

Als er van bovenstaande opties geen sprake is, kan de hypotheekaanvrager zelf zijn inkomen verklaren. Ook dat is een heel verhaal en de belangrijkste oorzaak was de criminaliteit. Onder wat voor vorm is het bedrijf opgezet? Onder welke voorwaarden leven jullie samen? Voor iets zinnigs hierover gezegd kan worden zijn dat de eerst te beantwoorden vragen. Vaak bestaat er de verwarring dat koopsubsidie alleen voor starters bedoeld is. Het gaat hier om een zogenaamd gemeenschappelijk huishouden.