Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
De honderd werknemers komen door het bankroet op straat te staan.

Aanvragen Faillissementen Op Woensdag Advocaat Wouter Cnossen van het bedrijf stelt dat er een schuld van 4,4 miljoen euro openstaat. Voor zover bekend zijn er nog twee mogelijke overname kandidaten waaronder voormalig eigenaar Trost. De honderd werknemers komen door het bankroet op straat te staan. Schuldeisers hebben het faillissement aangevraagd van Air Exel Netherlands BV, onderdeel van de Exel Aviation Group, waarvan zakenman Erik de Vlieger grootaandeelhouder is. Klanten lopen massaal weg en concurentie aast op de toeleveranciers van Enna. Door het faillissement komt een einde aan een jarenlange ruzie tussen directie, bonden en personeel. Door De Vliegers uitspraken haakten geldschieters af en klopten schuldeisers aan de deur. De luchtvaartdroom van Erik de Vlieger stort in, het wachten is op de aangekondigde surseanceaanvraag voor Exel Aviation Group. Ook het moederbedrijf EAG, ExelAviatonGroup, zit in grote problemen. Er wordt landelijk een modelverslag ingevoerd, waarvan de hoofdstukken corresponderen met de hiervoor onder 1.

Hij schat de kans dat Enna een doorstart kan maken voorlopig laag in. De kans is groot dat de aanvraag dan sneller was behandeld. Trost ging hier niet op in, waarna de bonden afgelopen maandag het faillissement aanvroegen. Er werd toen een betalingsregeling met schuldeisers getroffen. De vakbond wil voorkomen dat de salarisbetalingen weer zo lang op zich laten wachten.

Bart Drechsel stapte begin deze week op wegens een conflict met De Vlieger. Mocht een faillissement uitgesproken worden, dan verplaatsen de eigenaren van Enna Aerosols de productie naar hun vestiging in de buurt van het Duitse Hamburg, aldus Trost. Personeel van spuitbussenfabriek Enna Aerosols dreigt de eigen baas met een faillissement. Twee maanden geleden kon Air Exel een faillissement nog voorkomen. Ook heeft het bedrijf onvoldoende inzicht gegeven in de te vervallen functies. De bonden bestrijden dit en zeggen dat het bedrag van 700. Sensatiezucht lijkt ook bij bizz de overhand te hebben genomen boven behoorlijke journalistiek.

De Amsterdamse zakenman moet de luchtvaartgroep nu zelf maar weer leiden. Het bedrijf Motip Wolvega is een van de overname kandidaten van het failliete Enna Aerosols in Dokkum. Schuldeisers dreigen binnenkort het faillissement aan te vragen van Air Exel, een onderdeel van de ExelAviationGroup, met 300 werknemers. Volgens Trost heeft het bedrijf alleen een kans als de medewerkers instemmen met een sociaal plan. Directe aanleiding was dat de salarissen over november niet waren betaald. Vraag u ook eens af, waarom die actie nodig zou zijn. Ondanks een aansporing van de vakbond weigerde hij zelf het faillissement aan te vragen. De bonden noemden dit vorige week chantage en eisten dat Trost de salarissen van november zou storten.

Dan blijft er nog honderdduizend euro over voor de begeleiding naar nieuw werk. De failliete spuitbussenfabriek Enna Aerosols in Dokkum maakt een doorstart met 26 van de 96 werknemers. Toch nog vreemd dat hij het zolang heeft weten te rekken.