Schuldeisers

Hoe je ze te vriend én buiten de deur houdt!

schulden
De juiste modaliteiten en voorwaarden zullen begin 2007 vastgelegd worden.

Sparen En Lenen Zij stelt uw nabestaanden vrij van terugbetaling wanneer u vroegtijdig zou overlijden. Dexia Bank biedt u ook de Dexia Credit Protect verzekering aan. Het rentetarief dat je kan bedingen hangt af van verschillende factoren.

Hefboom ondersteunt de oprichting en ontwikkeling van solidaire ondernemingen in Vlaanderen en Brussel. De werken moeten uitgevoerd worden door een geregistreerd aannemer. Om van de rentevoet privé-lening te kunnen genieten, hoeft u de factuur van uw aankoop niet voor te leggen. Als de eigenaar vlug komt te overlijden kan je hiermee een goede zaak doen, in het andere geval kan deze formule heel wat duurder uitkomen dan een directe verkoop met een hypothecaire lening.

Hetzelfde geldt voor de provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams Brabant, Waals Brabant, Henegouwen, Luik, Namen, Luxemburg. Wilt u uw plannen niet langer uitstellen, maar uw spaargeld niet aanspreken? Dan is een lening op afbetaling bij Dexia Bank iets voor u. Deze formule is ontwikkeld voor mensen die al een woning in bezit hebben die ze willen verkopen om een nieuwe woning te bekostigen.

Ook van invloed op het rentetarief is de quotiteit, dit is de verhouding tussen de som die je leent en de waarde van het goed, m. Als je je spaargeld belegd hebt tegen goede opbrengsten is het in periodes van lage rente dikwijls ook beter van je spaargeld te laten waar het is, omdat het meer opbrengt dan de lening kost. De meeste zekerheid, maar ook de duurste rente heb je met een vast rentetarief. Vanaf 1 januari 2007 komt er een nieuwe renovatiepremie in voege.

Maar ook dan blijft het een gok of je er een goede zaak mee doet. Inspelend op de evoluties op de woningmarkt bieden sommige banken looptijden aan tot 30 en zelfs 40 jaar, waar een looptijd van 20 jaar tot enkele jaren geleden in dit geval de norm was. Sluit in ieder geval een schuld-saldo verzekering af zodat in geval van overlijden je familie niet hoeft verder af te betalen.