Schuldeisers

Hoe je ze te vriend ťn buiten de deur houdt!

schulden
De noodzakelijkheid van een bewaarplicht verkeersgegevens niet is aangetoond.

De voorstellen voor een bewaarplicht verkeersgegevens technisch ondoordacht zijn en in het geval van een vergaarplicht technisch niet uitvoerbaar. Het is dan niet nodig de originele gegevens te bewaren. Internet van levensbelang is voor de Nederlandse kenniseconomie en innovatie onmogelijk wordt gemaakt door aanbieders op voorhand een bewaarplicht op te leggen. De inbreuk op de privacy van alle internetgebruikers niet proportioneel is. De noodzakelijkheid van een bewaarplicht verkeersgegevens niet is aangetoond.

Een Europese petitie tegen de bewaarplicht van internetgegevens is in drie weken tijd 25. Dit is een navigatie mogelijkheid tussen de Belastingdienst, Douane en Toeslagen. Het uitsluiten van surfdata van de bewaarplicht neemt mogelijk een deels van de bezwaren van Franken weg. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader. Het laatste nieuws omstreeks de bewaarplicht is hier te vinden.

Daarmee slaat de lobby tegen de bewaarplicht van elektronische verkeerdata haar eerste slag. Maar op dit punt is 's lands grootste onderneming die de plicht krijgt opgelegd, KPN, mordicus tegen vanwege de kwetsbaarheid van zo'n centraal systeem. Kortom, de strijd om de bewaarplicht ontwikkelt zich tot een van de interessantste die de Westerse democratie in deze roerige tijden mag voeren. Onder bepaalde voorwaarden is conversie toegestaan. De online petitie tegen de bewaarplicht telt nu 43.

Goed beschouwd veegt hij de argumenten van de lobby tegen de bewaarplicht over de noodzaak grotendeels van tafel met valide argumenten. Dat is een belangrijke mededeling met een groot aantal implicaties. Binnen het Europese bedrijfsleven bestaan grote bezwaren tegen de bewaarplicht. De politie heeft, in welke mate dan ook, belang bij opslag van verkeersgegevens. Ze spreken voor zich op deze kaart die alle Nederlandse kamerleden ontvingen. De initiatiefnemers zullen de handtekeningen uiteindelijk aanbieden aan de Europese Commmissie en het Europees Parlement.