Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
De notaris kent alle wettelijke regels en formaliteiten.

De notaris kent alle wettelijke regels en formaliteiten. Overigens wordt de gezinswoning bij dit alles in haar geheel beschermd. Breng de notaris tijdig op de hoogte van Uw bedoeling. Dat gaf in de praktijk soms aanleiding tot schrijnende gevallen. Enkel de algemene en voor de hand liggende zaken werden vermeld. Bij een gewone adoptie bestaat er een aantal andere huwelijksbeletsels zo bv. Daarom is een huwelijkskontrakt in dat geval zeer aan te raden.

Is er geen familie, dan gaat de nalatenschap naar de Staat. Een voorbeeld maakt duidelijk wat precies zo nadelig is aan zo'n contract. Uit dit voorbeeld blijkt dat door het verblijvingsbeding 540. Het huwelijk tussen bloedverwanten in de rechte lijn is nooit toegelaten.

Je kan sommige regels van het stelsel uitsluiten of aanpassen. De grote procedure is vrij omslachtig en betrekkelijk duur. Na hen komen de ouders, broers en zussen, neven en nichten in aanmerking. Bij het overlijden van Els vererft de gehele gemeenschap aan beide kinderen. Doch dat is de werking van het stelsel van algehele gemeenschap. Niet elke woning kan als een gezinswoning worden beschouwd. Ten slotte bestaat er ook een huwelijksbeletsel in geval van adoptie.