Schuldeisers

Hoe je ze te vriend én buiten de deur houdt!

schulden
De staatsschuld die Nederland overneemt bedraagt 2,2 miljard euro.

Schuld Maar ze hebben in ieder geval met elkaar gesproken ondanks Brinkman's provocaties. De provincies die je noemt leveren meer in dan dat ze krijgen. Hier is nog genoeg armoede steek het daarin zodat je de voedselbanken niet meer nodig heb. Over dat laatste zijn wij het in ieder geval roerend eens. Waarom mogen de Antilianen wel zelf beslissen over hun toekomst maar wij niet over dehunne??? Wij Nederlanders betalen uiteindelijk de gepeperde rekening. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht. Degene die dit bedacht heeft mogen ze wat mij betreft echt een rotschop geven. Ik denk dat ze juist gesproken hebben omdat Brinkman z`n ongenuanceerde uitspraak deed. Maar ja, de rechtse figuren lopen liever te roeptoeteren om maar zoveel mogelijk indruk te maken met hun volslagen gebrek aan kennis en historisch besef dan dat ze toe willen geven dat de Antillen bij Nederland horen.

Ik houd van links én rechts en niet altijd van "dit óf dat". Al vele jaren is er een tekort op de begroting enkele jaren uitgezonderd. Dan waren de Antillen binnen 4 jaar het economisch centrum van Zuid Amerika zijn met bouwprojecten zoals Dubai en een booming economie. Waarschijnlijk wordt hij dan lid van een linkse partij, die weten wel raad met iemand die dol is op andermans centjes weg te geven zoals blijkt. Gewoon oprotten met die antillen, die corrupte boevenbende moeten we lozen en snel ook.

Jullie hadden wel 2,2 miljard toe mogen hebben om van ons onafhankelijk te worden. Kunnen ze dan ook niet omdat alles bewaakt wordt in Den Haag. Commercial Paper CP in Britse ponden en Amerikaanse dollars. Maar Bush is waarschijnlijk je held of niet bohemian. Van mij mogen ze volledig zelfstandig worden zonder onze bemoeienis, lijkt me voor beide partijen een stuk beter. Degenen die met die eilanden aangepapt hebben in het verleden moeten postuum veroordeeld worden voor ik weet niet wat, maar in ieder geval voor diefstal uit de staatskas.

Het enige wat Brinkman heeft gedaan is de boel onnodig vertragen. Om te laten zien dat ze tot samenwerking bereid waren, ik denk dat ze anders niets bereikt zouden hebben. Dat is iets heel anders dan een financiële injectie om een gebied een niveau hoger te krijgen. De bovenstaande zin zegt genoeg over het niveau aldaar, jammer dat ze het gemiddelde in Nederlandomlaag halen. Raar is het dat dit niet de eerste keer is en we er niets van leren.

De houding van de Antillianen is al decenia erop gericht om zoveel mogelijk een eigen koers te varen en zoveel mogelijk geld uit de Nederlandse zak te kloppen. Keene, Structures of forgiveness in the New Testament. Wie garandeert mij dat het over 6 jaar niet opnieuw hetzelfde liedje is? Dit gaat steeds meer lijken op een bodemloze put. Juist; na het zuur, komt meer zuur, en nóg meer zuur. Van mij mogen de gebieden zelfstandig worden en zelf kiezen voor hun toekomst, eventueel nog een periode afspreken dat Nederland een bijdrage doet maar dan wel duidelijk afbouwen. Soms is het juist goed om een knuppel in het hoenderhok te gooien, het pluimvee schrikt zich lam en probeert te redden wat er te redden is. Ik besef heel goed dat de eilanden bij Nederland horen maar tevens weet ik dat ze liever op eigen benen staan. Ze willen het best ook zelf nog wel even langs brengen daar, wordt zelfs om geloot in Den Haag op vrijdagmiddag bij de borrel. Zo te zien heeft Balkenende zijn VOC-mentaliteit duidelijk ingeruild voor een WIC-mentaliteit. Wel de buitenlandse problemen oplossen, maar de binnenlandse negeren.