Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
Deze schuld betreft altijd een lening; bij een bank, vrienden of hun ouders.

Geld Lenen Ouders Een slimme constructie kan er voor zorgen dat zowel jij als je groot ouders daar baat bij hebben. Als u berekent wat u daneigenlijk betaalt, bent u veel duurder uit dan u denkt. Veertien pensioenblundersOm te voorkomen dat u berooid sterftWie later een royale appel voor de dorst wil hebben, moet nu niet onnodig veel geld naar de fiscus kruien. Het kan niet anders, dan dat dit resulteert in schuld. Bij een persoonlijke lening spreek je van tevoren af hoeveel geld je leent. Jan Brouwer, de voormalig bestuursvoorzitter van Schuitema, wordt door de Raad van Commissarissen van concurrent Laurus voorgedragen als de nieuwe chief executive officer van het geplaagde supermarktbedrijf.

Het kost geld en achteraf kunnen er problemen ontstaan. Zo kunt u een aantal jaren de winst minimaliseren en die dus fiscaal optimaliseren. Leen je geld voor een artikel dat je maar twee jaar kunt gebruiken? Zorg dan dat je de lening binnen die twee jaar hebt afbetaald. Wie wil er niet besparen op een hypotheek? Uw maandelijkse lasten zijn al hoog genoeg. Of je daarvoor in aanmerking komt hangt af van het inkomen van je natuurlijke ouders. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten.

Bereken uw kredietmaximum en uw maandlasten om te bekijken hoeveel u kunt lenen. Niet slim, want als u failliet gaat, is uw pensioen weg. Deze schuld betreft altijd een lening; bij een bank, vrienden of hun ouders. Dat heeft Laurus donderdag voorbeurs bekend gemaakt. Steeds vaker blijkt, dat jongeren meer geld uit geven, dan dat ze hebben. Ook voor studenten is het gemakkelijk een lening af te sluiten, het studentenkrediet.

Bij een doorlopend krediet, mag je tot een bepaald bedrag geld opnemen. In deze special gaan wij in op diverse zaken rondom de creditcard. Als ouder heeft u de taak om uw kind te waarschuwen tegen de gevaren van lenen. Wordt u liever gebeld? Laat dan eenvoudig uw nummer achter.