Schuldeisers

Hoe je ze te vriend ťn buiten de deur houdt!

schulden
Dit was het eerste artikel van Notaris Niels, toen er nog geen column was.

Notaris Met behulp van deze column van notaris Niels van de Griend kunt u zich alvast voorbereiden. Het vastleggen in een notariŽle akte geeft extra zekerheid. De oplossingen die een notaris aandraagt worden meestal neergelegd in notariŽle akten. Deel 3 en slot van onze mini-serie over samenwonen gaat door op het successierecht. Adressen van elke notaris in Nederland kunt u hier vinden. Samenwonen, trouwen, een huis kopen, kinderen krijgen, overlijden. Hoe krijgt een kind zijn achternaam? En wat zijn de mogelijkheden om die naam te wijzigen? Notaris Niels van de Griend legt uit hoe het zit.

Via deze module kunt u heel simpel de notaristarieven van alle notaris kantoren in uw regio vergelijken. Hoe u kunt voorkomen dat uw kinderen belasting moeten betalen over een erfenis die ze nog niet hebben. In deze eerste column behandelt Niels van de Griend, notaris te Weesp, de vragen die binnenkwamen naar aanleiding van een eerder artikel over voogdij. Een stiefouder heeft niets te zeggen maar moet wel betalen. Dit was het eerste artikel van Notaris Niels, toen er nog geen column was. Het artikel behandelt de basisprincipes van de voogdij. Voordat ik met een notaris in zee ga, vergelijk ik de notaristarieven per notaris in mijn regio.

Onder bepaalde voorwaarden kunnen samenwoners als gehuwden worden behandeld. Heb je minderjarige kinderen, dan moet je een eventuele erfenis meestal 'beneficiair aanvaarden'. Over feitelijke schenkingen, papieren schenkingen, en het besparen van belasting. Hoe voorkom je dat je ex je hele vermogen erft? Met een zogenaamde tweetrapsmaking.

Hoe zit het dan met je pensioen? En met het successierecht? Deel 2 van onze mini-serie over samenwonen. Je wilt je kinderen goed verzorgd achterlaten maar je partner ook.