Schuldeisers

Hoe je ze te vriend én buiten de deur houdt!

schulden
Doe de boodschappen zo veel mogelijk zonder de kinderen.

Bezuinigingstips Boodschappen Doe eens mee aan de Nationale Bespaartest en kijk hoeveel geld jij laat liggen. Ook voor kleding kan je prima bij de Kringloop terecht. Rijst die over is kan de volgende dag in de magnetron of gebruikt worden voor nasi goreng. Houd er rekening mee dat het gemiddeld zo'n vijftien jaar duurt voordat het bedrag helemaal is terugbetaald. Nog een beetje olie in de wok en bak hierin de spekjes, gooi dan wat doperwten erbij.

Aan het eind van de dag worden versartikelen vaak voor de halve prijs verkocht. Ik hoop dat er tips tussen zitten waar anderen wat aan hebben. Een broodje en een flesje water kun je ook van thuis meenemen. Ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Viva. Tegenwoordig bestaat er voor alles een schoonmaakproduct, terwijl allesreiniger in de meeste gevallen voldoet! Schaf ook een microdoek aan, die werkt prima zonder schadelijke producten. En voor diegenen die huisdieren hebben, vaak is er wel een dierenwinkel in de buurt die in grote hoeveelheden verkoopt. Mirella, geboren1979, getrouwd met Eric en mama van Evita 12.

Andere gerechten kunnen één keer in de week op tafel komen tijdens kliekjes dag. Als er nu een keer wat extraús kan ben ik daar echt dankbaar voor en geniet ik er twee keer zoveel van. Op laag vuur opzetten met een scheutje water en een boel suiker.

Eventueel verse tomaten erin voor wat extra viezemientjes. Gebruik de helft minder wasmiddel dan op het pak staat. Man en kinderen gooien algauw onnodige extra's in het wagentje. Extra geld nodig, maar geen tijd om te werken? Een studentenkrediet van een bank kan uitkomst bieden. Als ik toen geweten had wat ik nu weet had ik een veel rustiger zwangerschap en kraamtijd gehad.

Even roerbakken, zorg dat de doperwten mooi groen blijven. Vaak komen de producten uit dezelfde fabriek, dus waarom extra betalen? A-merken staan vaak op ooghoogte, dus door de knieen gaan kan lonen. Knip een tube tandpasta of crème open wanneer hij leeg is. Het ruikt heerlijk fris en wanneer het een beetje waait heb je ook geen wasverzachter nodig. Hou de eerste maanden je uitgaven bij in een boekje zodat je een beeld krijgt van hoeveel je hebt en hoeveel je uitgeeft. Onder andere uitzendbureaus Teleprofs en Randstad bemiddelen op dit gebied. Wie op de juiste weg is, maar stil gaat staan, kan ook overreden worden.