Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
Dus weinig of geen geld beide keren kan ik moeilijk met geld omgaan.

Geld Schulden Als geleend geld niet productief kan worden aangewend, bijvoorbeeld omdat er onvoldoende goederen en diensten tegenover staan, zal het worden terugbetaald. Bovendien zakt de euro zo en dat is weer goed voor de export. Dat is logisch, anders kost het de lener handen vol geld. Zorg wel dat je je eurotegoeden op tijd omwisselt in iets waardevasts. Heb jij een goeie geldtip? Stuur hem in, en wie weet. Geen wonder dat de banken zoveel winst maken zonder iets bij te dragen aan de economie. Dus weinig of geen geld beide keren kan ik moeilijk met geld omgaan. Het akkoord vervangt Basel I, dat sinds 1988 geldt en dat banken verplicht voor iedere uitgeleende euro acht cent opzij te zetten. Overigens zit er wel een foutje in de film denk ik. Wat jij bedoelt is de ene lening vervangen door de andere.

Dat lijkt me iets te kort door de bocht, in de gegeven documentaires hebben ze het voornamelijk over de centralebanken die geld verstrekken aan regeringen. De kredietkrisis begint langszaam aan op stoom te komen. Er wordt meer krediet verleend dan er geld in kas is.

Als het geld er dan wel is is het moeilijk niet een paar wensen te vervullen. Ik heb een tijdje bij een bank gewerkt en daar waren een paar mensen druk doende met Basel II. Geld op zich is geen schuld, geld is een middel om ruilwaarde te abstraheren. Geef je mening over stellingen van het jongerenpanel. Het probleem bij mij is, als er geld is dan denk ik vaak dat het niet op kan. Als u de log niet ziet is het mogelijk dat deze beveiligd is met een wachtwoord. Leen alleen geld als je zeker weer dat je het snel weer kunt terugbetalen.