Schuldeisers

Hoe je ze te vriend én buiten de deur houdt!

schulden
Een faillissement kan enkele maanden duren maar soms sleept de zaak jarenlang.

Leveranciers willen slechts leveren als eerst de oude schuld is betaald. Productiebedrijf Fu Works, verantwoordelijk voor de film Zwartboek, zegt alle rekeningen altijd op tijd te hebben betaald en dat er niets aan de hand is. Verder moet Fu Works, van producent San Fu Maltha, nog rekeningen betalen aan verschillende ondernemers in Den Haag, een hoveniersbedrijf en hotels in Delft en Dordrecht. Uw bedrijf moet blijven draaien, ook als u even geen geld beschikbaar heeft. Let op! De veiling loopt tot maandag 30 oktober 12.

Vaak kunnen niet alle werknemers worden overgenomen. Maar van belang is hoe eerder externe hulp wordt ingeschakeld, hoe groter de kans op succes is. Die moet samen met de schuldenaar de zaken regelen. Thomas van Vugt van het Amsterdamse advocatenkantoor Blenheim maandag gemeld. Thomas van Vugt van het Amsterdamse advocatenkantoor Blenheim vrijdag gemeld. San Fu Maltha was vrijdag niet voor commentaar bereikbaar.

Sommige medewerkers aan de film wachtten al meer dan een jaar op hun geld. Daarbij dient hij toe te zien op de belangen van de schuldeisers. Hij zal hiervoor van de bankier een zogenaamde boedelkrediet bedingen. Zwartboek, geregisseerd door Paul Verhoeven, won eerder deze maand drie Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival. Toch lukt het regelmatig om een dergelijk akkoord te bereiken. Laagste rente? Vergelijk kredietaanbieders op BeursXL.

Maar als het u toch overkomt, is het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent. Zo eenvoudig als het hier staat, is het bepaald niet. De schuldenaar wordt daarvoor opgeroepen; hij mag zich verweren. Als u uw schulden niet betaalt, kunt u failliet worden verklaard.