Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
En zo ging ik een dag of zes met een deurwaarder op pad.

Student Deurwaarder Niet direct over de rol van de deurwaarder, maar ook deze insteek draagt bij aan een scherpe visie op het beroep. Er valt nog een wereld te winnen in vooral juridisch taalgebruik. Vanavond studeert de eerste Nederlandse studente af in Second Life. Tijdens een training Onderhandelen, als een vraag ineens geen vraag blijkt te zijn, maar een stelling me een vraagteken erachter. Een Amerikaanse arts laat medicijnstudenten operaties oefenen op pornoartikelen. Het uitzicht op de Rotterdamse golfbaan was in ieder geval erg zonnig gisteren. De tweede groep zijn de studenten die al vier jaar gestudeerd hebben, geen recht meer hebben op een basisbeurs en die dus de volledige studiefinanciering lenen. Drie studenten uit Groningen 20, 20 en 22 zijn maandagnacht aan de haal gegaan met een mobiele biertap. Lekker om mijn creatieve ei kwijt te kunnen en me uit te leven als totaal verschillende types. Modellen zijn handige instrumenten voor trainers, maar vaak zo saai.

Waarom word je deurwaarder?! Vermogensrecht I op het programma. Waarom is een training Conflicthantering toch altijd zo leuk? Zo feestelijk is het onderwerp niet. De 1000 studenten van de containerwoningen aan de Wenckebachweg in Amsterdam, die hun afval verplicht op laten halen door een particulier bedrijf,. Het voordeel van trainingen waar een reflectieverslag bij hoort, is dat je als trainer meer zicht krijgt op de transfer. En zo ging ik een dag of zes met een deurwaarder op pad. Een 95-jarige vrouw heeft in de Verenigde Staten haar universitair diploma behaald. De mensen die op wintersport gaan, doen er goed aan de sneeuwhoogtes te checken. De overbezorgde moeder, de bemoeizuchtige moeder, de ontwijkende moeder, noem maar op.

Frustratieagressie en instrumentele agressie zijn de onderwerpen van de dag. De man met de hamer kwam naderhand wel, maar tijdens de bijeenkomst had ik er nauwelijks last van. Ik durf bijna een mooiweergarantie bij mijn trainingen te beloven. Omdat ik deze vorm van trainen zo geweldig vind, ben ik van plan om een training van een dag te organiseren waarvoor iedereen zich individueel kan inschrijven. De cases die de deelnemers inbrengen, zijn vaak heftig. Vandaag ben ik dan ook bezig met een boel achterstallig onderhoud. Wat jammer toch, zit je met een training in een prachtig natuurgebied, regent het zo hard dat je je wandeling wel kunt vergeten. Non-verbale communicatie is in de praktijk toch niet te overtreffen. Zoals de schaduw het lichaam volgt, zo worden wij wat we denken.

Tijdens een muzikaal spektakel in de Amsterdamse poptempel Paradiso werd maandag een bundel gepresenteerd met gedichten over Elvis Presley. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht. Erg leuk om als trainingsacteur te werken bij een andere trainer. Gelukkig wordt het een stuk leuker om ermee te werken en ook een stuk beter om van te leren als je beleeft wat er gebeurt. Zo kun je opeens gaan nadenken over het fenomeen Vraag. De dag ging over het voorkomen van huisuitzettingen. Eens kijken of mijn eigen timemanagement het toestaat allemaal. De rode draad tussen deze twee bijeenkomsten is het feit dat je overtuigingen je waarneming bepalen. Slijmballen en vleiers kunnen veel succes hebben met hun gedrag, als ze tenminste goed opletten dat ze niet overdrijven.