Schuldeisers

Hoe je ze te vriend én buiten de deur houdt!

schulden
Ga na in hoeverre er geld beschikbaar is voor schuldsanering en budgetbegeleiding en vergelijk dat ook met omliggende gemeenten.

Budgetbegeleiding Ga na in hoeverre er geld beschikbaar is voor schuldsanering en budgetbegeleiding en vergelijk dat ook met omliggende gemeenten. De gemeente Bussum wil graag met haar eigen inwoners van gedachten wisselen over een eventuele fusie. Dit is heel verschillend per gemeente en veel gemeenten bezuinigen de laatste jaren vooral op de budgetbegeleiding. Ten slotte kan de gemeente de collectieve verzekering openstellen voor iedereen die onder een bepaalde inkomensgrens valt. Maar zonder budgetbegeleiding kunnen mensen meestal niet uit de problemen blijven. Dit geld is na de afschaffing natuurlijk beschikbaar. Zo heeft Baarn een collectieve verzekering afgesloten en iedereen met een laag inkomen opgeroepen zich hierbij aan te sluiten.

De gemeente geeft vergoedingen aan ouders of verzorgers van kinderen met een laag inkomen. Onder Nieuwsarchief kunt u de zowel de persberichten als de oude nieuwsberichten van de Dienst Werk en Inkomen vinden. Dit jaar kunnen ook kinderen in het basisonderwijs profiteren van deze regeling. Op dit moment wordt de helft van het geld voor de bijzondere bijstand niet uitgegeven.

Deze polis moet de kosten van loondoorbetaling dekken die betrokken werkgevers hebben bij ziekteverzuim van jongeren tot 23 jaar op een leerbaan. Het is aan de gemeente te beslissen wat ze ermee doen. De gemeente Bussum heeft een kanon van de Provincie Noord-Holland ontvangen. Waar nodig wordt samengewerkt met andere organisaties. De gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht willen werkgevers een no-riskpolis bieden. Veel gemeentes scholden in het verleden deze belasting kwijt voor mensen met een laag inkomen.