Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
Het gaat niet om een belastingschuld, maar om een verzekeraar.

Dwangbevel Schuld Regelen Het gaat niet om een belastingschuld, maar om een verzekeraar. Uit Luuk zijn posting, merk ik niet op dat het al bij de rechter gelegen heeft, anders zou het een rolnummer moeten hebben en geen dossiernummer. Als er daadwerkelijk proceskosten zijn gemaakt is de deurwaarder mij dan verplicht een kopie van de uitspraak het vonnis te overhandigen? Die heb ik zelf dus namelijk niet ontvangen van wie dan ook. Ze zijn verplicht je een specificatie te sturen van wat ze je willen laten betalen. Vraag het maar verder bij hun na, voor zover ik lees en als jij nog geen dagvaarding heb ontvangen of een uitspraak van de rechter is geweest dan lig het nog bij de incassobureau.

Ik zou overigens wel meteen de hoofdsom voldoen, maar wel een aangetekende bezwaarbrief sturen waarin je aangeeft te betalen onder protest en onder voorbehoud. Ik ben benieuwd of er iemand is die hier wat uit kan halen, heb zelf een beetje het gevoel dat het zaakje een beetje stinkt. Wanneer dit allemaal niet is gebeurd, dan is het een incasso-brief. Okay De gedaagde is niet thuis en de dagvaarding gaat door de brievenbus. Ik werk niet bij deze deurwaarder, maar de opzet van de specificatie is bij elke deurwaarder nagenoeg gelijk. Vraag bij de deurwaarder eens na op welk adres de dagvaarding en het vonnis zijn betekend, en op welke wijze in persoon, huisgenoot, ambtelijke envelop. Uit je verhaal begrijp ik dat je de dagvaarding en het vonnis nooit hebt ontvangen. Als ze proceskosten eisen moeten ze bewijs dat er uberhaupt een proces gevoerd is overleggen.

Er is dus van een rechterlijke uitspraak geen sprake. Dat Menzis niets meer onderneemt is logisch, zij hebben de vordering uit handen gegeven, alles loopt nu via de deurwaarder. Volgens mij komt een dagvaarding altijd aangetekend. Als het een aanmaning is kunnen ze geen beslag leggen en pas na de 3de aanmaning gaat het naar de deurwaarder. Dit is gewoon een brief van een overijverig incasso bureau. Anders zou iedereen maar onder de noemer proceskosten je voor alles op laten draaien. Als het adres wel klopte dan klinkt het misschien wel hard maar dan moet je toch eens bij jezelf Ún je huisgenoten navraag doen.