Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
In Belgie kan je sowieso niet rijden, of je nu jong of oud bent.

Autoverzekering Jongeren Belgie Het wegdek laten we intussen nog even liggen zodat Belgie binnenkort alleen met Humvee bereden kan worden. Zelf heb ik ook mijn rijbewijs gehaald na negen maanden vrije begeleiding zonder les van een rijinstructeur. Inderdaad, jongeren kunnen niet rijden, maar de jongeren van vroeger kunnen dat ook nog altijd niet. Ze willen de rijopleiding met vrije begeleider verbieden en rijschool verplichten. In Belgie kan je sowieso niet rijden, of je nu jong of oud bent. De rijopleiding moet in het algemeen opgewaardeerd worden. Met andere woorden, stimuleer jongeren om meer ervaring op te doen. Ik bedoel niet dat het niet waar is wat ze zeggen, daar is het verhaal veel te plausibel voor. Kijken we naar bijvooebeeld beroepschauffeurs, dan blijken vrouwelijke chauffeurs beter te scoren. Je kan je wel vragen stellen bij het nieuwe systeem in BelgiŰ waarbij iedereen met een rijbewijs kan optreden als begeleider, ongeacht hun ervaring en rijvaardigheid.

Nederlanders zijn wel nog verplicht om rijlessen te nemen, met een bevoegde instructeur. Op deze manier kan je heel veel rijervaring opdoen voor een lage prijs, maar ook zonder veel gedoe op voorhand. Vooral met dat laatste hebben veel jonge bestuurders last omdat je pas verkeersinzicht krijgt door veel op de baan te zijn. Wat mij de laatste jaren wel opvalt, is dat het verkeer steeds agressiever wordt. Uiteindelijk moet je je gewoon nergens druk om maken, dat rijdt wel zo relaxed. Was het maar een seniorenclub, mijn Pa van 71 zou wel raad weten met de door hem evenzeer vervloekte flitspalen als menig jongmens hier. Dergelijke zaken kunnen net zo goed gezegd worden van Nederlanders. Wat betreft die vrije begeleiding; als je ouders, nokels, tantes of wat dan ook hebt die geduld, tijd en vertrouwen hebben Ún de vaardigheden om kennis over te dragen is dit in mijn ogen geen slechte manier om te leren rijden.

Het halen van een rijbewijs wordt teveel als een recht gezien, bijna iedereen mag autorijden, terwijl niet iedereen daartoe in staat is. Beroepschauffeurs krijgen notabene speciale training om juist voorzichtig en voorkomend zich in het verkeer te bewegen. Terecht is deze fietsersbond de naam mobiliteitsclub niet waard. Op die manier zat ik gedurende negen maanden ongeveer elke dag achter het stuur, van en naar school bijvoorbeeld.