Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
Letterlijk zegt de wet dat u meer schulden moet hebben.

Dit kan betekenen dat u zelf wat meer kunt betalen aan de aflossing. Ook ontruimingen van woningen van gezinnen met kleine kinderen komen voor. Tegelijk wordt om uitstel gevraagd om de schuldregeling op te starten. Het is niet zo dat u in ruil voor de goederen uw geld terugkrijgt. Leen alleen geld als je zeker weer dat je het snel weer kunt terugbetalen. De deurwaarder mag alleen beslag leggen op uw eigen inboedel.

Als er al maximaal beslag was gelegd, hoeft u niet meer te betalen. Het is mogelijk dat uw inkomen nog steeds te hoog is voor huurtoeslag. Deze draagkrachtmeting geldt alleen voor nieuwe maandtermijnen. Bij een daling van het inkomen is in sommige gevallen draagkrachtmeting mogelijk. Ook hier geldt dan dat alle schuldeisers moeten meewerken.

Doet u de deur niet open, dan kan deze geforceerd worden. De gemeente is verplicht om de verklaring af te geven. De beslaglegger moet altijd rekening houden met de beslagvrije voet. Laatste smoelenEr staan nog geen smoelen in dit boek. BudgetBalans zal u dan zo snel mogelijk uitnodigen voor een eerste gesprek. Vraag jezelf wel eerst af of de uitgave de lening waard is.

Derdenbeslag is bijvoorbeeld beslag op een deel van uw inkomsten of uitkering. Om beslag te kunnen leggen moet het incassobureau een deurwaarder inschakelen. Deze deurwaarder heeft vervolgens een vonnis van de rechter nodig.