Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
Links voor uw kinderen, ga naar een kinderboerderij of neem uw kleinkind mee naar de speeltuin waar ze lekker in de ballenbak kunnen spelen.

Kinderen Als u de maaltijd toch moet uitstellen, geef de kinderen dan vooraf iets anders te eten. Kijk voor uit-tips op de Uit-kalender van Recreatief. Iedereen moet dat allemaal natuurlijk zelf weten, zolang de kinderen maar leren hoe het moet. Een vierjarige kan een niet te scherp mes leren hanteren. Van het roeren in een hete pan en het schillen van de aardappels, tot het versieren van schotels en borden. Ooit belandde er een aankondiging van een cd-rom op ons bureau, met de titel 'Het eten van peuters'.

Leuke ideeen voor een kinderfeestje bjivoorbeeld een pretpark, doolhof of een speelparadijs. Het ontbijt is meestal haastig, en tijdens de lunch is niet iedereen aanwezig. Geef een kind daarom een diep bord, of anders een zo groot mogelijk bord, zodat ze wat speelruimte hebben. Wat daar ook bijhoort, is dat je met regelmaat aan elkaar vertelt hoe lekker het eten is, en dat degene die het heeft klaargemaakt een complimentje verdient. Neusjes werden dichtgeknepen zodat de lepel eindelijk naar binnen kon. Natuurlijk is ieder kind wel eens druk, dat hoort erbij.