Schuldeisers

Hoe je ze te vriend ťn buiten de deur houdt!

schulden
Misschien koop je al wel eens kleding van je zakgeld.

Zakgeld Zakgeld is een vast bedrag dat je van je ouders krijgt. Wat kun je voor een bepaald bedrag precies kopen? In de Blue World zitten allerlei spelletjes om dit op een leuke manier met uw kind te oefenen. Met het geven van zakgeld begint u dus eigenlijk met de financiŽle opvoeding van uw kind. Spreek een vast moment af waarop je je geld krijgt. Moet er van het zakgeld worden gespaard? Hoeveel moet er worden gespaard.

Zakgeld als sanctiemiddel is niet zo handig, het is beter om een andere consequentie te kiezen. Automatisch overschrijven is dan het makkelijkst, bijvoorbeeld via Mijn Postbank. Afspraken maken over zakgeld is belangrijk, omdat uw kind zo leert onderscheid te maken tussen verschillende soorten uitgaven. Jonge kinderen willen graag zien wat er met hun geld gebeurt.

Een ouder kind zal vaker over een langere periode kunnen plannen en dan kan zakgeld per maand een mogelijkheid zijn. Dat heeft natuurlijk te maken met hoeveel geld je ouders hebben en wat jij allemaal zelf moet betalen. Het lijkt mij beter om zakgeld gescheiden te houden van klusjesgeld. Bepaal een bedrag per maand is meestal een goede verdeling. Misschien koop je al wel eens kleding van je zakgeld. Dan hoef jij niet te zeuren en vergeten zij het minder snel. Denk je dat je te weinig zakgeld krijgt? Kijk dan eens bij Krijg je genoeg om te zien hoe je met je ouders kunt onderhandelen.