Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
Ook de aankoop van een perceel bouwgrond behoort tot de mogelijkheden.

Lening Aan Kinderen Ouders mogen hun kinderen van 18 tot 35 jaar eenmalig 22. Deze vermeerdering geldt niet wanneer de woning wordt gebouwd na afbraak van een ongeschikte woning op hetzelfde perceel. Indien u een woning aankoopt, zijn er steeds aankoopaktekosten mee verbonden. Nog belangrijker is dat je dan de voorschotten die al betaald zijn, kwijt bent. Gehuwden mogen de kapitaalaflossing van een hypothecaire lening zo voordelig mogelijk spreiden over de beroepsinkomsten van beide partners. Met een beetje hulp komt een eigen huis snel dichterbij. Vraag dus eerst goed na wat de vrijstellingen zijn, voordat je aan de slag gaat met schenken. Het ereloon van de notaris, is afhankelijk van hoe groot de lening is.

Hierdoor kan uw kind een hogere lening krijgen van de geldverstrekker. Hieronder vindt u alvast een antwoord op de belangrijkste vragen. Dat kan een aanzienlijke besparing van successierecht opleveren. Tenslotte blijven de ouders, ook na de papieren schenking, volledig bevoegd om over hun vermogen te beschikken. Dit op voorwaarde dat de oorspronkelijke lening recht gaf op aftrek, dat beide leningen hypothecair zijn en dat de looptijd van beide samen tenminste tien jaar bedraagt. Is het kind ouder, maar heeft hij of zij een echtgenoot die jonger is dan 35, dan is deze ruimere vrijstelling ook te benutten.

Wenst u ons per e-mail te contacteren, klik dan hier. Tevens kan in uitzonderlijke gevallen bijgeleend worden voor een gedeelte van de aktekosten. Het is handig om eerst te berekenen hoeveel u op basis van uw inkomen en dat van uw eventuele partner kunt lenen. Of is het toch niet alleen maar zonneschijn en happy thoughts? We zullen het zien. Met behulp van deze column van Niels van de Griend, notaris te Weesp, kunt u zich alvast voorbereiden. Zo tegen het einde van 2005, na al mijn juridische beschouwingen over erfrecht, voogdijschap en naamswijziging, leek het mij goed om iets vrolijker af te sluiten en wel met de schenking.

Die grens is afhankelijk van hoe groot het gezin is. Mochten de ouders derhalve hierover van mening veranderen, dan is dat altijd mogelijk. Elke emancipatie heeft provocerende voorlopers nodig. De verkoopwaarde en de grootte van de woning moeten onder een bepaalde grens blijven. In zo'n akte geef je het onroerend goed de woning die je koopt in hypotheek. Je geeft het Woningfonds alle gegevens die het nodig heeft.