Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
RolstoelenVoor deze hulpmiddelen is geen indicatie vereist.

Hulpmiddelen Lenen Hulpmiddelen kunnen via verschillende wetten en regelingen vergoed worden. Of u loopt gewoon even binnen om de artikelen te bekijken. Als u voor korte tijd een hulpmiddel of verpleegartikel nodig hebt, kunt u dit lenen bij Thuiszorg midden-limburg. Waar en onder welke voorwaarden een hulpmiddel of voorziening moet worden aangevraagd, is afhankelijk van het soort hulpmiddel en de regeling of wetgeving waar het onder valt. Loophulpmiddelen vallen onder de Regeling Hulpmiddelen. Als het voor u een probleem is de uitleenartikelen bij ons magazijn op te halen, dan zorgen wij in overleg met u voor een oplossing. Er is een groot aanbod aan aanpassingen en hulpmiddelen voor mensen met een motorische beperking. Zij adviseren u over de hulpmiddelen die het meest geschikt voor u zijn en op welke wijze u deze kunt gebruiken. Waar is het te vinden?Onze thuiszorgwinkels en loketten vindt u in verschillende plaatsen in Oost-Gelderland. We streven ernaar alle artikelen binnen 48 uur te bezorgen. RolstoelenVoor deze hulpmiddelen is geen indicatie vereist.

BeddenVoor deze hulpmiddelen is een indicatie vereist. Leverancier? De gemeente heeft een contract met Ligtvoet, maar je kunt ook gebruik maken van een persoonsgebonden budget. Overige hulpmiddelenVoor deze hulpmiddelen is geen indicatie vereist. Bepaalde artikelen kunt u zelfs eerst thuis op uw gemak uitproberen. Hulpmiddelen en verpleegartikelen kunt u bestellen via Icare Zorgcentrale. Hierbij is niet alleen het soort hulpmiddel bepalend voor een eventuele vergoeding. In de meeste gevallen geldt dat hulpmiddelen moeten worden voorgeschreven door een arts of specialist, om voor vergoeding in aanmerking te komen. StoelenVoor deze hulpmiddelen is een indicatie vereist. Voor een aantal artikelen heeft u geen indicatie nodig. Als de woning niet goed kan worden aangepast, is verhuizen de enige mogelijkheid die overblijft.

Bed toebehorenVoor deze hulpmiddelen is geen indicatie vereist. Ook de omstandigheden en situatie waarbinnen het hulpmiddel gebruikt wordt spelen hierbij mee. Sommige hulpmiddelen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Maar ook op het gebied van kindveilige artikelen bieden wij een uitgebreid assortiment. Dit artikel kan voor u zelf zijn, of voor iemand die u thuis verzorgt.

Bovendien is het mogelijk om, op afspraak, in de thuiszorgwinkel Helmond steunkousen of een rugbandage aan te laten aanmeten. Een hulpmiddel is elk product, instrument, uitrusting of technisch systeem dat mensen met een beperking gebruiken om die beperking te voorkomen of te verminderen. Het technisch onderhoud en de middelen die u nodig hebt om het hulpmiddel te gebruiken, schoon te maken en te ontsmetten krijgt u ook vergoed. Het vervoer van een hulpmiddel naar en van uw woning krijgt u wel vergoed. In onze thuiszorgwinkels staan deskundige consulenten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bel gerust eens, de medewerkers van de Uitleen geven u graag advies. Informatie vindt u bij de organisatie voor de specifieke handicap van jou of je kind. Wie? De gemeente Nijmegen verstrekt in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten Wvg rolstoelen.