Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
Tachtig procent van de schuldenaren heeft de Nederlandse nationaliteit.

Auto Schulden De meeste consumptieve schulden gaat u aan voor een lange termijn. Als er al maximaal beslag was gelegd, hoeft u niet meer te betalen. De twee verdachten die dinsdag werden gearresteerd in verband met de ontvoeringszaak van Claudia Melchers, blijken grote schulden te hebben. Surinamers zijn woedend over de nostalgie waarmee Balkenende spreekt over de VOC. Al dit soort leningen of kredietvormen zijn schulden. Kunt u een van deze oplossingen toepassen, dan is uw probleem wellicht opgelost.

Kunt u bezuinigen op energie, is de auto echt nodig en dergelijke. Maar je kunt dan waarschijnlijk niet zo gemakkelijk een nieuwe lening afsluiten. Er bestaan echter nog dommere schulden, en die komen vaker voor dan u denkt. Nee, alleen uw ex-partner heeft een regeling met de schuldeisers getroffen.

Tachtig procent van de schuldenaren heeft de Nederlandse nationaliteit. Derdenbeslag is bijvoorbeeld beslag op een deel van uw inkomsten of uitkering. Over consumptieve schulden betaalt u bovendien een rente die vaak erg hoog is. De deurwaarder mag alleen beslag leggen op uw eigen inboedel.

Een ruime meerderheid van de mensen met schulden is alleenstaand, zeventig procent. De bank moet u dan weer over uw rekening laten beschikken. Verder zijn de meeste schuldenaren tussen de 25 en 45 jaar oud en hebben zij een inkomen beneden modaal. Ik moet wel nog even bekijken of ik het wel kan betalen, want dat kan nog wel eens een probleem zijn. Wat zijn dan slimme schulden? Bijvoorbeeld de hypotheek voor de aankoop van uw woonhuis.