Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
Tussendoor wijst hij er nog op, dat de schulden van de huishoudens recordhoogten bereiken.

Dat is een schokkende 80 percent van het volledige bedrag aan netto spaargelden over de gehele wereld. Roach ontmoette verleden week exclusieve kapitaalbeheerders in het centrum, inbegrepen een groep bij Fidelity. Analisten zijn het erover eens dat de dollarkoers nog verder moet dalen, in het bijzonder vergeleken met de aziatische muntwaarden. Ondanks die dramatische situatie, ondanks de almaar groeiende armoedegraad is er van een echt armoedebeleid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest nog altijd geen sprake. Om het tekort op de lopend rekening met de rest van de wereld te financieren, zei hij, moet Amerika 2.

Het artikel dat u opvraagt kan enkel door abonnees of houders van een dagkaart bekeken worden. De voorzitter van de Nationale Bank was vrijdag komen waarschuwen over de koers dollar en de intrestvoeten. De dollar zakt naar nieuwe dieptepunten tegenover meerdere muntwaarden, vanaf de yen tot aan de euro. Ja, ik wil dat de overheid een duidelijk gebudgetteerd actieplan tegen de armoede uitwerkt voor Brussel. Daklozen vormen een kleine minderheid van alle armen. De Amerikanen besteden reeds een recorddeel van hun beschikbaar inkomen aan het terugbetalen van hun renterekeningen.

Maar de recente gebeurtenissen geven er extra kracht aan. Ja, ik wil dat de basisinkomens welvaartsvast worden. Misschien minder een geval zoals het "Harmageddon", maar meer zoals "Perfect Storm. En de interestvoeten zijn zelfs nog niet veel gestegen. Het zou de enige manier kunnen zijn om uit de val te geraken.

Roach somde alarmerende feiten op om zijn redenering te staven. Men kon Roach niet bereiken gisteren voor commentaar. Bijna de helft van de nieuwe hypotheekleningen wprdt afgesloten tegen variabele rentevoeten, wat de ontleners kwetsbaarder maakt voor rentestijgingen.