Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
Vandaag gaat eindelijk de brief voor de schuldeisers de deur uit.

Wsnp Schuldeiser Uwv Vrijdag heb ik een herkeuring bij het UWV, die gaan me ongetwijfelt vertellen dat ik prima aan het werk kan, dan ben ik ook die 125 euro per week kwijt. En dan valt het niet altijd mee om optimistisch te blijven. Vandaag gaat eindelijk de brief voor de schuldeisers de deur uit. Weer terug bij af en dat is erg vervelend en triest.

Het is nu 'geregeld', maar het maakt geen verschil meer omdat die nieuwe schuldeisers inmiddels naar de rechter waren gegaan en gelijk beslag legde toen het onterechte beslag van de belastingdienst was opgeheven. Ik ben nu al ruim 4 maanden gestopt en ik heb van de duizenden euros die ik betaald heb maar 114 euro terug gezien, overigens hebben ze me ook een hoop kosten in rekening gebracht. Mensen gewoon naar de gemeentelijke kredietbank gaan, daar word je beter geholpen en het kost je niets, ze helpen je met budgetbeheer en je administratie op orde zetten en regeling met de schuldeisers treffen. Fricties in het stelsel van sociale zekerheid veroorzaken schulden. En hij was aangewezen op liefdadigheid van familie en kerk. Ik vertel dit niet om zielig te doen hoor, heb die schulden tenslotte voor het grootste gedeelte zelf veroorzaakt. Dat zal waarschijnlijk wel even op zich laten wachten maar voor de zomer zal ik wel weten of het minnelijk of rechterlijk wordt. En wanneer schuldenaar uit de schulden is, is het feest. Schuldenaar zal proberen regelmatig iets te vertellen over hoe het gaat en dat zal in de logjes niet in derde persoon gebeuren.

Dus is niet iets waar ik instap, het leuke van dit alles is dat ze gewoon in hun recht staan. Maar een ijsje of patatje afhankelijk van hoe wet weer was geweest die dag had ik er vast wel van gekocht. Tot overmaat van ramp werd hij onrechtmatig ontslagen en zat vier maanden lang zonder enig inkomen. Ik wens je in ieder geval veel sterkte toe en blijf ondanks alles gewoon door knokken, ook al is dat af en toe verdomd moeilijk. Krijgt deze bijvoorbeeld door een erfenis alsnog weer wat vermogen, dan zal er direct een deurwaarder met een beslaglegging of dwangbevel op de stoep staan. Een stichting die zegt iemand te willen helpen om uit de schulden te komen mag geen profijt van hebben.

Ik hoef natuurlijk geen schouderklopje of een speciale behandeling, maar vind het maar vreemd dat ze willens en wetens je gewoon verder de schulden in drukken ipv zo snel mogelijk van je af proberen te komen. Iedere Nederlander die hier te lande in zodanige omstandigheden verkeert of dreigt te geraken dat hij niet over de middelen beschikt om in de noodzakelijke kosten van het bestaan te voorzien, heeft recht op bijstand van overheidswege. Je staat vaak met je rug tegen de muur en het kan blijkbaar niemand iets schelen dat je eraan gaat. Jaap Bos heeft ook een interview gegeven, dat zal worden uitgezonden op vrijdag 14 december 2007 om 10. Ik zal hier ook bijhouden als ik weer wat van ze verneem. Herken veel in jouw verhaal en is inderdaad erg vreemd dat je ipv minder schulden alleen maar meer schuld krijgt en opbouwd.

Een stichting mag geen profijt hebben van schuldbemiddeling dat klopt. Kijk ook op de consumentenbond forum daar staat ook een hoop info over deze stichting. Dan lijkt het alsof tegenover elke stap vooruit minstens twee stappen achteruit staan.