Schuldeisers

Hoe je ze te vriend én buiten de deur houdt!

schulden
Voor de betreffende huishoudens is een problematische schuldsituatie een serieus probleem.

Veel van de schulden komen voort uit het voldoen aan andere schulden, waardoor schuld op schuld ontstaat. In Eindhoven is Food not Bombs op het moment niet actief. Het kan ook gebeuren dat u van een debiteur die in financiële problemen zit een schikkingsvoorstel krijgt. Binnen een jaar is de provinciale subsidiepot van 1 miljoen euro voor projecten op het gebied van wonen, welzijn en zorg bijna leeg. Deze maand publiceerde het Sociaal Cultureel Planbureau een rapport over armoede in Nederland. Amsterdam een medewerker van het Moc in de 1 atjehstraat 168, aan het woord in nova, van 7 euro per dag rondkomen, en van aalmoessen leven.

Een schuldeiser krijgt via een minnelijk akkoord doorgaans slechts een deel van zijn vordering terug. In een keet onder de Klieverinkflat in Amsterdam Zuidoost schuiven honderden bijstandsmoeders, daklozen en bejaarden langs een lange tafel met daarop kratten met pannenkoekmeel, brood, fruit, groente, koek en frisdrank. Later in het jaar vinder er nog andere studiedagen plaats. Minister Zalm bedoelt niet dat armoede betrekkelijk is, maar de armoedebeleving. Wanneer het mogelijk is om een doorstart te maken komt u onder bepaalde voorwaarden voor vergoeding in aanmerking.

Tien procent van de Nederlandse bevolking leeft volgens de laatste gegevens op of onder de armoedegrens. De regeling kent net als bij faillissementen preferente en concurrente schuldeisers, maar de toegewezen percentages zijn dezelfde als bij een minnelijke regeling. We deelden met z'n tienen één leeg frisdrankflesje dat we eens in de week mochten vullen met gebruikt wc-water. Maar we gingen wel langs de huizen in de rijke buurten om door de geopende brievenbus de lucht van vers gezette koffie op te snuiven. Of we belden aan en vroegen of we de oude koffieprut mochten hebben, waar we dan thuis een heel vies, slap bakje van gingen zetten.