Schuldeisers

Hoe je ze te vriend Ún buiten de deur houdt!

schulden
Voor het afstudeerproject wordt geen vrijstelling verleend.

Vrijstelling Als je de helft van het jaar in het buitenland verblijft dan zou ik emigreren. Dit soort jaloezie zal alleen maar groter worden door deze, overigens zeer terechte, maatregel. Die km heffing lijkt mij ook een kwetsbaar systeem de stekker uit het kasje en wat dan. En dus minder haltes, waardoor men meer moet lopen. Enige nadeel is dat mensen sneller over de grens gaan tanken, al gebeurt dit nu ook al. Over de stelling dat motoren niet zouden hoeven betalen. Daarnaast vind ik dat er een prestatiecontract aan de kilometerheffing moet komen, als het inderdaad ingevoerd wordt. Daarnaast rij ik met mijn motor altijd rond de 1 21 en geen 1 14 als je goed kan doorrijden zoals met de auto, en dan heb ik het nog niet eens over de files waarbij het brandstofverbruik fors omhoog schiet. Supergrover, het enige wat uit jouw conclusie blijkt is dat jij je maar beter niet bezig kan houden met denken.

Er zijn goed en slecht rijdende motorbestuurders en automobilisten. Beter kan men investeren in kennis en digitale infrastructuur zodat zoveel mogelijk van ons een dag thuis kunnen werken, dan hoeven we ook niet in de file te staan. Trike rijders gebruiken hun machine het meest in hun vrije tijd en niet voor woon-werk. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht. Ook ik ben het dus niet met dit melkgedrag eens, maar wij laten het toe met z'n allen. Wat is dit voor een hopeloos plan, het is onrechtvaardig, hier wordt gediscrimmineerd door de CDA. Bovendoen het openbaar vervoer is slecht geregeld en duur. En het zal de files niet oplossen, alleen zorgen dat mensen bewuster gaan rijden.

Kilometerheffing is sowieso een grote melkactie, dus dit is een sigaar uit eigen door. Mijn werk en daarmee mijn dagen in het buitenland beginnen en eindigen op Schiphol, emigreren is dus geen optie. De motorrijder mag volgens de verkeerswet ook tussen de auto's door als men 120 km per uur rijd. Als rekeningrijden voor motoren niet zal gelden dan zal het aantal motoren verder toenemen en dat is gunstig voor de filevorming. Alleen een politicus kan niet zo redeneren, het moet vaag blijven zodat er altijd weet een uitvlucht zal ontstaan om meer te kunnen innen. Ik woon dusdanig dicht bij het werk dat ik de snelweg niet eens opkom. Ik denk dat iedereen weet waar de files beginnen, en dat is bij de invoegstroken op de snelweg. Makkelijker andere werktijden, andere woonplaats, met de fiets. Conclusie, ik ben ook niet verantwoordelijk voor de files. Dan zal ik maar niet vertellen dat mijn Vmax1200 1 op 8 rijdt.

Als de periode begint op de laatste dag van de maand en eindigt op de laatste dag van een kortere maand, is toch sprake van een hele maand. Krijgen we dat gezeur weer over wie er gelijk heeft. Heb je eigenlijk wel gelezen wat er staat? "automobilist rijdt door. Uiteindelijk zullen we file bestrijding met z'n allen moeten doen, door zo soepel mogelijk te rijden en ongelukken te voorkomen. Het zal de auto eigenaar ook wel weer wat kosten om het in te laten bouwen. Zoals verlaging wegenbelasting en ontheffing van kilometerheffing voor energiezuinig ofzo.