Schuldeisers

Hoe je ze te vriend én buiten de deur houdt!

schulden
Voorzitter van de overkoepelende organisatie van halal banken.

Halal Hypotheek Dan zal dus iedereen met een geloof het recht hebben op een aangepaste hypotheek naar het geloof. Iedereen maar hard roepen dat vrijheid van meningsuiting het grootste goed is en dat we dat moeten zien te behouden. Ik verwacht niet dat deze hypotheekvorm snel kan worden geďmplementeerd, want er zijn nog zoveel wetten die moeten worden aangepast. In een aantel perioden betaalt de moslim 'huur'; en aan het einde van deze vastgestelde periode wordt hij eigenaar. Voorzitter van de overkoepelende organisatie van halal banken. Dat zielige gedoe van geen rente mogen betalen vanuit je geloof is gewoon zielig. Dat het niet zo heet betekent nog niet dat het halal zal voelen lijkt me. Laat de moslims dan maar uitmaken of ze die hypotheek wel of niet willen hebben. Met teveel moslim gaat onze financieel alleen maar slechter. Abonneer u nu en u ontvangt wekelijks of dagelijks een nieuwsbrief naar keuze in uw mailbox. Het lijkt me bovendien verstandig te kijken naar de gevolgen voor de huidige woningbezitters en hypotheekmarkt.

En waarom niet-moslims zich ertegenaan bemoeien wat wel of niet halal is lijkt me ook een beetje overbodig. Financieel zal er geen verschil zijn, alleen de afbetaling zou anders kunnen verlopen. Een commissie van hooggeleerde imams uit de VS, onder leiding van Sheik Said El Mokadmi, heeft erop toegezien dat de Bilaa-Riba-index helemaal halal is. Rente ontvangen mag maar rente betalen is uit den boze. Bilaa-Riba Islamic Finance uit Leiden heeft de hypotheek door de fiscus laten toetsen. Ik vind het okee wat de belastingdienst heeft gedaan. Als ABNAmro een halal divisie had gehad waren ze misschien wel nederlands gebleven. Als er geen hypotheekrente zou zijn, zou niemand geld aan iemand anders lenen, want je verdient dan meer door het op de bank te zetten. Interessante ontwikkeling!De Rabo bank accepteert het risico. De islam verbiedt inkomsten door rente omdat geld verdienen zonder daar iets voor te doen een zonde is. Voor zover ik begrijp, wordt er wel degelijk renteafterk gegeven aan de Halal koper, toch? Daarmee zou hij dan gedeeltelijk die hogere prijs kunnen betalen.

Zoveelste frustraties onder NL-ers tegenover al die onzinnige Halal en moslims. De fiscus doet volgens Trouw geheimzinnig over de gronden waarop de regeling is afgekeurd. Moslims nemen ook geoon de normale hypotheken het is gewoon een andere vorm van hypotheek. Na goed, er zullen haken en ogen aan zitten, maar wellicht dus ook voordelen. Daar hadden de oude geschriften geen kaas van gegeten. De Islam verbiedt alles wat onrechtvaardig is zeg je. Eerst moslim uit land opruimen, dan hebben we meer financieel geld over om voor NL-ers kan onderhouden. Dus als ik het goed begrijp sparen vrome moslims niet?. Ik koop geen appelen omdat ik ze niet altijd even lekker vind. Den haag moet eens aan ons eerlijk behandelingen geven onder dezelfde wet ook voor autochtonen en allochtonen toch? Elke keren worden de elastiek opnieuw gaan spannen onder de nederlandse samenleving. De geldverstrekker zal er zeker geld aan verdienen.

Ook de Rabo directie heeft kennelijk doping gebruikt. Weet niet welke maf dat bedacht heeft dat rente betalen onrechtvaardig is. Krediet, zeker als het gaat om een woning, kan zeker wel rentevrij gegeven worden. Wij zijn ook dezelfde dupe met autotochtonen en moslims samen. Rente is een onrechtvaardig systeem en derhalve is het verboden. Als er een markt voor is dan moet je daar als ondernemer op inspringen. Alle moslimmannen gaat altijd achter de afval en dan gaan ze doorverkopen. Volgens mij staat er alleen over woekerwinsten ONTVANGEN.

Verder is het een beetje een vermoeiende discussie die voorbij gaat aan de feiten uit het nieuwsbericht. Wil je geen rente betalen, mooi zo, helemaal je eigen keuze, maar dan krijg je dus ook geen lening, simple as that. Zodat iedereen met welke mening dan ook, het recht heeft op een zinvol bestaan.